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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/12/2022 |
Data da última atualização: |
12/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MIRANDA, N. G. M. DE; GOMES, F. dos S.; CABRAL, L. M. C.; JESUS, M. S. C. de. |
Afiliação: |
NARA GODINHO MOTTA MIRANDA, UFRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA. |
Título: |
Thermal concentration effects of tomato pulp and carotenoids extraction from the residue. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 80, e20220047, [p. 1-8]. 2023. |
DOI: |
http://doi.org/10.1590/1678-992X-2022-0047 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study evaluated the effect of two thermal concentration systems on bioactive compounds, the sugar content of tomato (Solanum lycopersicum L.) pulp, and the carotenoid bioaccessibility of pulp concentrate. The closed processing system ensured a higher retention of phenolic and carotenoid compounds. The bioaccessibility of lycopene in tomato pulp concentrate was relatively low (0.54 %) but higher than in raw tomato pulp (0.15 %), corroborating other results that have reported the low availability of the compound in these matrices. Carotenoid extraction from tomato residue was also evaluated through both conventional (CE) and ultrasound (UAE) extractions together with the stability of extracts over 30 days. UAE promoted a superior release of lycopene and lutein than conventional extraction. Lycopene showed less stability with a reduction of 18 % in 30 days. Keywords: phenolic compounds, bioaccessibility, ultrasound, conventional extraction |
Thesaurus Nal: |
Phenolic compounds. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Volume |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
14/09/2012 |
Data da última atualização: |
17/09/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARVALHO, H. W. L. de; CARDOSO, M. J.; ROCHA, L. M. P. da; PACHECO, C. A. P.; OLIVEIRA, T. R. A. de; RODRIGUES, C. S.; GOMES, M. C. M.; CASTRO, C. R.; MENESES, M. C.; MENEZES, V. M. M. |
Afiliação: |
HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; MILTON JOSE CARDOSO, CPAMN; LEONARDO MELO PEREIRA DA ROCHA, CNPMS; CLESO ANTONIO PATTO PACHECO, CNPMS; TÂMARA REBECCA ALBUQUERQUE DE OLIVEIRA, Estagiaria da Embrapa Tabuleiros Costeiros; CINTHIA SOUZA RODRIGUES, Estagiaria da Embrapa Tabuleiros Costeiros; MAITTE CAROLINA MOURA GOMES, Estagiaria da Embrapa Tabuleiros Costeiros; CAMILA RODRIGUES CASTRO, Estagiaria da Embrapa Tabuleiros Costeiros; MARCELLA CARVALHO MENESES, Estagiaria da Embrapa Tabuleiros Costeiros; VANESSA MARISA MIRANDA MENEZES, Estagiaria da Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Título: |
Estabilidade de cultivares de milho na zona Agreste do Nordeste Brasileiro. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 29., 2012, Águas de Lindóia. Diversidade e inovações na era dos transgênicos: resumos expandidos. Campinas: Instituto Agronômico; Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2012. |
Páginas: |
p. 2492-2497 |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Adaptabilidade; Interação cultivar x ambiente. |
Thesagro: |
Produtividade; Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66124/1/Estabilidade-cultivares.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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